Facebook'ta Beğen (Tepki) Tuşu Değişti

facebuton

Facebook'un kullanıcılara sadece "beğen" işlevi sunması, uzun süredir bazı kesimler tarafından eleştiriliyordu. Facebook ekibi de bu eleştirileri dinlemiş olacak ki uzun süredir geliştiren Reactions özelliği bugünden itibaren tüm kullanıcıların kullanımına açıldı.

Geçtiğimiz Ekim ayından bu yana bazı bölgelerde test edilen Reactions ile birlikte, alıştığımız "beğen" tuşunun yanı sıra farklı tepki özellikleri de servise eklendi. Bundan böyle bir gönderiyi beğenmenin yanı sıra sevgi, gülme, şaşırma, üzüntü ve kızgınlığı ifadeleyen emojileri de kullanabileceğiz.

facebuton

İlk olarak İrlanda ve İspanya'da test edilen bu özellik bugünden itibaren tüm Facebook kullanıcıları tarafından ulaşabiir hale geldi. Facebook'tan yapılan açıklamaya göre duyguları ifade eden emojilerin çizilmesi konusunda sosyologlardan yardım alındı.

Yeni reaksiyon seçenekleriyle beraber "beğen" işlevinin uygunsuz kaldığı durumların önüne geçiliyor. Örneğin evcil hayvanının hasta olduğunu belirten bir iletinin beğenilmesi, kullanıcılar tarafından garip karşılanıyordu. Artık böyle gönderiler için üzgün veya kızgın emojiler kullanılabilecek.

kaynak
Daha yeni Daha eski